اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواست پرونده چای دبش و ارسال آن به دادگاه خبر داد.
به گزارش مشرق به نقل از قوه قضاییه، صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواست پرونده چای دبش در 613 صفحه و ارسال آن به دادگاه خبر داد.
وی در این زمینه گفت: در پرونده چای دبش تاکنون برای 63 نفر کیفرخواست صادر شده که بعضی از این افراد کارمند بانک، بعضی کارمند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و سازمان توسعه و تجارت و تعدادی نیز از مدیران و عوامل گروه دبش و شرکت های وابسته به آن هستند.
صالحی با بیان اینکه در این پرونده که از اواخر سال 1401 تشکیل شده، از 33 کارشناس در رشته های مختلف استفاده شده است، گفت: به لحاظ وسعت و پیچیدگی موضوعات در این پرونده، تحقیقات مفصل و دقیقی با مشورت های صاحب نظران حقوقی صورت گرفته است.
دادستان تهران با بیان اینکه پرونده چای دبش با ضمائم آن دارای 350 جلد و 70 هزار صفحه است، گفت: اتهامات متهمین اصلی این پرونده، اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور، معاونت در این اتهام، تحصیل مال نامشروع و همچنین پرداخت و اخذ رشوه است.
صالحی ادامه داد: در پرونده مذکور، علاوه بر مسائل و تخلفات ارزی گروه دبش، بیش از 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی بدون ضوابط و مقررات در اختیار این گروه گذاشته شده که 9 هزار میلیارد تومان آن معوق شده است.
دادستان تهران خاطرنشان کرد: تاکنون اموالی که از متهم اصلی این پرونده شناسایی و توقیف شده، حدود 20 هزار میلیارد تومان است.
بر اساس این گزارش، قوه قضاییه با اشاره به چند پرونده مفاسد اقتصادی در مطلبی آورده است: طبق اعلام حجت الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول قوه قضاییه در یکم تیرماه سال جاری، در نتیجه اقدامات دستگاه قضا در مقابله با فساد، 323 هزار میلیارد تومان بازگشت مالی به بیت المال رخ داده و همچنین 58 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی توسط واحدهای اجرایی وصول و 40 هزار میلیارد تومان مطالبات دولت از برخی شرکت ها وصول شده است.
پرونده بابک زنجانی یکی دیگر از پرونده های مهم در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی است که در این رابطه نیز قوه قضاییه اقدامات مشخص و منتج به نتیجه ای را ترتیب داده است؛ 30 بهمن سال گذشته بود که حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در جلسه شورای عالی قوه قضاییه از بازگشت بدهی های بابک زنجانی به کشور پس از 10 سال خبر داد.
مجموع بدهی های بابک زنجانی به وزارت نفت حدود 120 هزار میلیارد تومان بوده است که تمام این بدهی ها در نتیجه پیگیری های قضایی به بیت المال بازگشت.
بدهی پرداخت شده از جانب زنجانی، معادل 7/69 برابر بودجه وزارت ارتباطات، 21/8 برابر بودجه وزارت کشور، 3/56 برابر بودجه وزارت اقتصاد و 40 برابر بودجه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری بوده است.
در پرونده سایر مفاسد دانه درشت اقتصادی نیز قوه قضاییه اقدامات مهمی را ترتیب داده است؛ برای نمونه در پرونده گروه رستمی صفا، مقادیر قابل توجهی به بیت المال بازگشته است.
«محمد رستمی صفا» مالک گروه صنعتی رستمی صفا، متهم اصلی پرونده «گروه رستمی صفا» و ابربدهکار بانکی بخش غیردولتی به سیستم بانکی کشور بوده است. نامبرده و بستگان او طی سال های 1381 تا 1387 از طریق تأسیس شرکت ها و کارخانه های متعدد داخلی و خارجی، شروع به دریافت تسهیلات و اعتبارات ریالی و ارزی در داخل و خارج از کشور و از بانک های مختلف کرده بودند؛ قوه قضاییه همچون سایر پرونده های مبارزه با مفاسد اقتصادی، در کنار رسیدگی دقیق و همه جانبه به این پرونده به دنبال بازگشت وجوه بیت المال نیز بود که این مهم با پیگیری دستگاه قضایی محقق شد و حدود 3 هزار میلیارد تومان به شبکه بانکی بازگشت. گفتنی است محمد رستمی صفا، متهم اصلی پرونده گروه رستمی صفا، جهت اجرای حکم 15 سال حبس، در تاریخ 15 آذرماه 1402، راهی زندان شد.
در پرونده گروه عظام نیز همانند پرونده رستمی صفا، علاوه بر رسیدگی های دقیق و همه جانبه قضایی، اقدامات متناسب برای اعاده حقوق بیت المال صورت گرفت.
عباس ایروانی متهم اصلی پرونده موصوف، در سه پرونده خود با عناوین اتهامی «اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفه ای قطعات خودرو به صورت عمده و کلان»، «اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و ارزی کشور از طریق تحصیل اموال و وجوه کلان از شبکه بانکی از طرق نامشروع و غیرقانونی»، «معاونت در جعل چندین فقره گواهی بازرسی از طریق پرداخت وجوه به منظور جعل گواهی» و ... محاکمه و به مجازات های مقرر قانونی محکوم شد و علاوه بر آن، وجوه معتنابهی نیز به بیت المال در این پرونده عودت داده شد.
آبان ماه سال گذشته «القاصی» رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به رسیدگی های صورت گرفته به پرونده صرافیکریپتولند با بیش از 51 هزار نفر شاکی خصوصی اظهار کرد: «در جریان رسیدگی به این پرونده در دادسرا با 24 هزار و 802نفر از شاکیان «تسویه مطالبات» صورت گرفت؛ کیف پول الکترونیکی متهم اصلی پرونده صرافی کرپتولند، حَسب دستور قضایی شناسایی شد و اقدامات فنی لازم جهت صیانت از اموال کاربران و مالباختگان به عمل آمد؛ همچنین مبلغ یک و نیم میلیون دلار پول برداشت شده از جانب یکی از متهمین که به خارج از کشور متواری شده بود، بازگردانده شده است. همچنبن دو متهم اصلی پرونده مذکور به 15 و 8 سال حبس و همچنین پرداخت ردمال و جزای نقدی در حق 51 هزار شاکی خصوصی به شکل های ارزی و ریالی محکوم شدند و 5 متهم دیگر نیز مجازات های حبس از یک تا 5 سال را دریافت کردند؛ اقدامات مقتضی برای تسویهمطالبات با مابقی طلبکاران، در حال انجام است».
دی ماه سال گذشته نیز القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران از تحقق هزار و 684 میلیارد تومان رد مال در مرحله تحقیقات در 7 پرونده مرتبط با نظام بانکی خبر داده بود.
«صالحی» دادستان تهران، مرداد ماه امسال در حاشیه یکی از جلسات شورای عالی قوه قضاییه به ارائه آماری از رد مال صورت گرفته در مرحله تحقیقات مقدماتی پرداخت و گفت: از ابتدای سال 1400 تا پایان سال 1402 در دادسرای ویژه جرائم اقتصادی حدود 46 هزار میلیارد تومان در مرحله تحقیقات مقدماتی رد مال صورت گرفت؛ در 4 ماه اول سال 1403 هم 101 هزار میلیارد تومان ایفای تعهدات ارزی در مرحله تحقیقات مقدماتی صورت گرفت.
در اوایل مهرماه امسال نیز، «صالحی» رئیس کل دادگستری استان تهران از به مزایده گذاشته شدن 5 دستگاه خودروی سواریمتعلق به شرکت کوروش کمپانی جهت پرداخت مطالبات مالباختگان در مرحله تحقیقات مقدماتی خبر داد. این مزایده از تاریخ 9 تا 16 مهر انجام شد که عواید حاصل از فروش اموال در این مزایده، جهت استرداد مطالبات شاکیان صرف خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه، در جریان نشست شورای عالی قوه قضاییه در تاریخ 26 شهریور سال جاری، تاکید کرد: قوه قضاییه از بخش ها و مجموعه های پیشتاز در امرِ خطیر مبارزه و مقابله با فساد است؛ به هیچ وجه نباید از مبارزه با فساد در عرصه ها و ساحت های گوناگون اعم از اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی غافل شویم؛ فساد، مُسری است و از درون تهی می سازد؛ چنانچه از امر خطیر مبارزه با فساد غفلت ورزیم آنگاه کشور و مردم و قوای نظام آسیب می بینند؛ البته ممکن است در مقاطع و بنا بر اقتضائات مختلف روش ها و شیوه های مقابله با فساد متفاوت باشد، اما در اصل مقابله با فساد هیچگونه تردیدی وجود ندارد.
رئیس دستگاه قضا در همان جلسه تصریح کرد: همه ما در مقابل برخی ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی که وجود دارد مسئول هستیم و نمی توانیم در قبال این ناهنجاری ها بی تفاوت باشیم؛ در این عرصه، بیش از پیش باید به مقوله ی آموزش و تربیت اهتمام ورزیم و اقدامات و تدابیر پیشگیرانه را با قوت و وسع بیشتری بکار ببندیم. این موضوع در حوزه مسائل اقتصادی نیز صدق می کند؛ فساد اقتصادی با خود ناامیدی و تقلیل سرمایهاجتماعی را به همراه می آورد و اختلافات طبقاتی را زیاد می سازد؛ در این قضیه نیز اتخاذ تدابیر و تمهیدات پیشگیرانهبسیار ضروری است؛ همه مسئولان ذیصلاح قضایی از رؤسای کل و دادستان ها تا بخش های پیشگیری و نظارتی و راهبردی، با توان و همت بیشتری در این عرصه ورود داشته باشند.
{{name}}
{{content}}